fbpx
Menu Close

Een eerste marathon ervaring

3 straffe madammen liepen op 10 oktober hun allereerste marathon. Inne, Stephanie en Sofie brachten hun maandenlange voorbereiding op schitterende manier tot een goed einde. Lees hier de ervaringen van een onvergetelijke dag!

Sofie - Inne - Stephanie
Inne Lenaerts

Al een aantal jaren ben ik bezig met kleine loop projectjes in mijn eentje. Gestart met de start tot run in de lokale atletiekclub na mijn zwangerschappen. Af en toe heb ik eens een loopwedstrijdje meegedaan zoals Dwars door Hasselt.

Op een keer eens met een collega de 10 miles meegelopen. Het feit dat ik de finish daar haalde zonder een echte training gaf me een goed gevoel. Al merkte ik wel dat het niet echt gezond was nadien.

Toen een kameraad een jaar later eens een zot idee had om na een maand de halve marathon mee te lopen, was ik daar wel voor te vinden. Ik had echter een half jaar niet meer gelopen maar finishte wel. 

Toen ik een jaar daarna een bericht van All Out op Facebook zag verschijnen dacht ik, het is nu of nooit…

Ik liet mijn gegevens achter en kreeg al snel een telefoontje van Karen. Ze nodigde me uit voor de introductiedag in Beringen waar ik dan dadelijk een lactaattest kon doen.

We kregen veel uitleg over de aanpak van All Out en hoe dat ze de trainingen zouden opbouwen.

En zo begon ik er aan, vol goede moed…

Mijn lactaattest gaf aan dat ik te snel liep en dat mijn hartslag dadelijk veel te hoog was. Er moest eerst aan een degelijke basis gewerkt worden.

De trainingen zaten goed in elkaar. Ik heb nooit met tegenzin een training afgewerkt.

Als het eens wat moeilijker ging, kreeg ik de juiste feedback om er de volgende keer weer tegenaan te kunnen gaan. 

Inne Lenaerts
Inne Finish
Stephanie Gossiaux

Ongeveer 1 jaar geleden voelde ik mij niet goed in mijn vel en zocht ik een afleiding. Dankzij mijn collega hadden we een fantastisch idee: we gingen in Heist-op-den-Berg deelnemen aan een wedstrijd van 5 km. We hadden voordien nog nooit meer dan een meter gelopen 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Maar we hadden de loopkriebels te pakken en na een half jaar aan kleine loopjes deel te nemen had Peter (mijn collega) het lumineuze idee dat het tijd was voor iets anders en we besloten om te trainen voor de marathon. We vonden van onszelf dat we toch al ‘ervaren’ lopers waren.

En zo leerden we Karen kennen. Karen die ons wilde coachen en begeleiden bij de training voor die fameuze marathon. Bloed, zweet, pijn, blessures, ontstekingen en tranen heeft het mij gekost maar er was mijn doorzettingsvermogen. Dankzij mijn geweldige coach en haar positieve feedback, op dagen dat ik het niet meer zag zitten (en dat waren er zeker meer dan 1),  keek ik steeds meer uit naar 10 oktober: de dag dat ik een marathon zou lopen.

Wie had er een jaar geleden gedacht dat ik dit zou aankunnen ? Het was 1 van de meest fantastische dagen van mijn leven. Het heeft van mij zeker een ander mens gemaakt. Want een marathon loop je niet zo maar …

Ik ben echt mezelf een paar keer tegen gekomen! En tijdens het lopen was ik wel bang dat ik tegen die fameuze muur zou lopen. Maar gelukkig bleef het bij de twee bruggen waar ik enkele keren moest over lopen. Het was verdomme zwaar, maar het was het meer dan waard. De pijn in mijn lichaam is verdwenen maar voor mezelf is dit een mooie overwinning geweest waar ik zeer fier op ben. Om mezelf te bewijzen dat wat onmogelijk lijkt toch mogelijk is als je er maar in gelooft en er vertrouwen in hebt.

En hop … nu  trainen voor de volgende!

Steph Goss
Steph Goss 2
Sofie Vossius

Ik heb altijd wel graag gelopen en had me in 2017 op eigen houtje aan de Antwerp 10 miles en de 20 km van Brussel gewaagd. Mijn initieel doel voor 2020 was een halve marathon, maar ik wilde het dit keer ook verstandig en gezond aanpakken omdat ik merkte dat ik toch vaak aan een erg hoge hartslag liep. Daarom nam ik eind 2019 contact met All Out om wat informatie in te winnen rond hun werkwijze. Mijn bezorgdheden lagen vooral in de flexibiliteit en het rekening houden met mijn gezin en job, waarvoor ik regelmatig naar het buitenland moet (onder normale omstandigheden dan toch). Kevin stelde me gerust en zo geschiedde, coach Kevin werd mijn coach naar de halve marathon van Gent, gepland eind maart 2020.

Ik bleef dankzij de aanmoedigingen van Kevin ook tijdens de winderige januari en februari maanden flink doorlopen, en nam mijn loopkleding plichtsgetrouw mee op elke zakenreis, en toen… strooide Corona roet in het eten met de gekende gevolgen. Zoals verwacht werd ook de halve marathon van Gent uitgesteld. Ik zou al dat trainen niet laten verloren gaan en heb mijn eigen ‘blijf-rond-uw-kot’ halve marathon gelopen. En toen begon de idee van een hele marathon meer en meer te kriebelen. Wat altijd al gesluimerd heeft op mijn bucketlist kwam binnen handbereik en dus deed ik verder want de All Out aanpak lag me wel! De extra uitdagingen die All Out in de lente organiseerde voor zijn atleten waren ook een fijne afwisseling, een team duathlon, een virtuele 20km, een 12k rond de Paalse plas, allemaal leuk en goed voor de moraal. Ook voor de marathon bedacht All Out een alternatief en daarmee werd het allemaal ‘voor echt’, er was geen weg meer terug.

Ik hield mijn plannen vrij stil, maar mijn oudste zoon was fier en verkondigde aan de hele klas dat zijn mama een marathon ging lopen. Maar langs de andere kant twijfelde hij ook of ik dat wel zou kunnen, hij vond namelijk dat ik nogal traag liep, maar dat moest zo van coach Kevin. De laatste weken training kenden wat ups en downs, mijn voorlaatste lange loop was geen succes, zware benen, dorst,… ik begon zelf ook te twijfelen… Gelukkig kon ik op Kevin rekenen, voor motivatie, geruststelling en extra tips. De laatste lange duurloop verliep dan ook een stuk beter en ik zag het weer helemaal zitten.

Zaterdag 10 oktober 2020 was het dan eindelijk zo ver. Hoewel ik weinig last had van zenuwen, had ik toch geen heel goede nacht gehad. In mijn hoofd werd  alles meermaals overlopen, wat ik zeker mee moest nemen of niet mocht vergeten.

Het weer zat mee, niet te warm, niet te koud. 4 rondjes van iets meer dan 10 km stonden op het programma met 2 bevoorradingsposten per rondje. Zoals afgesproken met Kevin zou ik starten aan 6’30” per km. Muziekje op en lopen, dat ging goed! Het weer werd wat frisser en er begon wat meer wind op te steken, het laatste stukje van het parcours werd zo met elk rondje wat lastiger, maar ik kon toch het tempo een beetje opdrijven in de tweede helft. Ik was blij dat ik na 3 rondjes ook mijn man en oudste zoontje zag, ze konden mijn moraal wat boosten voor die laatste 11 km! En ook coach Kevin was toegekomen, hij bood aan om het laatste rondje mee te lopen, dat was zeker welkom. Ik moest hem opbiechten dat ik mij toch stiekem niet alleen aan gelletjes had gehouden maar afwisselde met wat energie uit peperkoek en rozijnen. Maar er werd gelopen en gebabbeld, mijn focus werd wat afgeleid van die vervelende helling om de brug op te lopen en het laatste stukje wind tegen. En met man, kind en coach aan mijn zijde heb ik in 2020, op bijna 35 jaar, mijn eerste marathon overwonnen in 4u23min. Een leuke ervaring, dit wil ik nog eens doen, maar dan misschien op een écht loopevent…

Sofie Vossius 1
Sofie Vossius Finish

📸  Kristof Konings

Geïnspireerd door de verhalen van deze straffe madammen? Ook interesse om de magische 42,195 kilometer aan te vallen?

Neem dan nu contact op!

DEEL DIT ARTIKEL

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Mail ons jouw verhaal en we bespreken tijdens een intakegesprek hoe we jouw ultieme droom kunnen bereiken.